pavlograd.info 20.09.2023 02:29

В Україні в багатьох областях, а також у Києві, була оголошена повітряна тривога в ніч на 20 вересня через загрозу ворожих атак із застосуванням ударних безпілотників типу "Шахед".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командування Повітряних сил ЗСУ.

Сигнали про небезпеку повітряних ударів противника почали лунати після півночі в низці регіонів, проте через деякий час тривоги оголосили майже по всій країні, за винятком західних областей, а також Одеської області.

Військові попереджали про запуск військами РФ кількох груп баражуючих боєприпасів, зокрема, з території російських Курської та Бєлгородської областей.

Так, першу групу безпілотників противника було зафіксовано ще о пів на першу ночі в Полтавській області – вона рухалася на той час у південно-західному напрямку, а друга група ворожих БПЛА увійшла до повітряного простору України в Сумській області.

Чергова група ворожих БПЛА зайшла в повітряний простір України в Сумській області з Курської області, РФ. Ще кілька груп "Шахедів" на Запоріжжі рухаються з півдня в північно-західному напрямку… області з Курської області, РФ", – пізніше розповіли у Повітряних силах.

Згодом військові розповіли про фіксацію ще кількох груп ворожих БпЛА, що заходять у повітряний простір України на півдні Сумщини з російської Бєлгородської області.

Місцева влада закликає жителів регіонів, де оголошена тривога, не залишати укриття, а також дотримуватись правил інформтиші.

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.