pavlograd.info 11.09.2023 18:32

Бойовик "ЛНР" пішов за гроші воювати проти українських захисників і під Соледаром потрапив у полон. Правоохоронці повідомили йому про підозру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Про кого йде мова

Встановлено, що 43-річний житель окупованого Довжанського району Луганської області брав участь у повномасштабній війні РФ проти України з грудня 2022 року.

Воював у Луганській і Донецькій областях, двічі дістав важкі поранення. Утім, у липні 2023 року він знов добровільно підписав контракт з армією країни-агресора.

Де саме потрапив у полон

У складі 123-й ОМСБр ЗС РФ зловмисник брав участь у бойових діях у районі Соледару в Донецькій області. Вже у серпні разом з іншими окупантами він потрапив у полон до Збройних сил України.

Фото: Бойовик (facebook.com/ssu.sievierodonetsk)

"Загарбник зізнався, що його привабив розмір грошового утримання, який він мав одержувати за вбивства українців" – йдеться у повідомленні.

Що йому загрожує за скоєне

Слідчі СБУ повідомили бойовику про підозру за фактом "добровільної участі громадянина України в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території". Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Кримінальне переслідування бойовиком із "ДНР" і "ЛНР"

Раніше повідомлялось, що бойовик "ЛНР" воював проти українських військових у районі села Кліщіївка під Бахмутом, але потрапив у полон. Суд засудив його за це до 10 років позбавлення волі.

Також українські військові затримали бойовика так званої "ДНР" під час звільнення села Урожайне Донецької області. Йому загрожує 15 років в'язниці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.