pavlograd.info 23.08.2023 00:19

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни активізували спроби вербування населення до лав Збройних сил РФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Так, росіяни поширюють листівки та інші агітаційні матеріали з закликом вступати до них на службу за контрактом. Головною мотивацією при цьому окупанти вбачають у грошовому забезпеченні, зазначають у спротиві.

До цьго росіяни покладали надії на так звані "добровольчі корпуси", однак мешканці ТОТ не вступали туди, тож їх укомплектували переважно росіянами та найманцями з інших країн.

"Тепер окупанти проводять вербування за гроші, сподіваючись досягти результату за допомоги гуманітарної кризи, яку самі росіяни й створили в регіоні", – пишуть в ЦНС.

Крім цього, росіяни продовжують налагоджувати роботу військкоматів на ТОТ й планомірно готуються до початку примусової мобілізації мешканців півдня України.

Мобілізація в РФ та на окупованих територіях

Мер Мелітополя Іван Федоров заявив, що після проведення "виборів" на окупованих територіях, жителів можуть почати примусово мобілізувати і відправляти на війну проти України.

"З 29 серпня вони збираються провести перші тестові мобілізаційні дні на тимчасово окупованій території. Півроку ворог робив перепис нашого населення для фіксації у фейковому військкоматі, а після фейкових виборів розпочне мобілізацію", -сказав він.

Тим часом, на території РФ також очікується проведення "публічної мобілізації", яка може прийти на заміну нинішній "прихованій" моделі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.