pavlograd.info 18.08.2023 17:32

Канада сьогодні, 18 серпня, ввела новий пакет санкцій проти Росії. Під обмеження потрапили три суди в Москві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Канади.

"Канада запроваджує нові санкції проти 15 російських фізичних і трьох юридичних осіб у відповідь на зростаючий рівень порушень прав людини та насильства з боку держави політичними опонентами та критиками", – заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

За її словами, таким чином Росія намагається придушити внутрішнє інакомислення.

Хто потрапив під обмеження

У МЗС Канади уточнили, що фізичні та юридичні особи, які потрапили під санкції, є вищими посадовими особами російського уряду, судового і слідчого комітетів, а також судів, що фінансуються з федерального бюджету.

Відомо, що під обмеження потрапили:

Басманний районний суд Москви;
Хамовнічеський районний суд Москви;
Московський міський суд.

Ці особи були безпосередньо причетні до порушень прав людини щодо лідерів російської опозиції, включно з Володимиром Кара-Мурзою, Олексієм Навальним та іншими громадянами Росії.

"Путінський режим неодноразово демонстрував свою готовність використовувати всі можливі засоби, щоб змусити замовкнути політичних опонентів і критиків та жорстоко придушити внутрішнє інакомислення. Це особливо актуально після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року", – сказала міністр Жолі.

Санкції Канади проти Росії

У липні уряд Канади ввів нові санкції проти осіб та компаній, пов'язаних із російським військово-промисловим комплексом.

Також Канада запровадила нові санкції проти новостворених "організацій" на окупованих Росією територіях України. Мова йде про так звані міністерства та фонди.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.