pavlograd.info 11.01.2021 16:15

Роман Каптелов рассчитывает на то, что региональных руководителей можно заставить добросовестно работать, если, в качестве примера, им показать очистные сооружения г. Николаева и, одновременно грохнуть по столу кулаком.

Об этом Роман Каптелов сообщает на своей странице в Facebook, рассказывая о том, как решали проблему с очистными сооружениями в г. Николаеве:

« Разом з Мінрегіоном та міською владою вступили в переговори зі Світовим банком. Залучили кредитну програму і кошти – близько п’яти мільйонів євро. Написали і виграли грант – під ремонт аеротенків. За час співпраці з програмою банку працівників возили і в Японію, і в Німеччину на тамтешні очисні. Ділилися досвідом і показували як чистять воду там.

До слова, очищення в Європі – це не тільки прибрати органіку, а й очистити воду від фосфатів (порошки і шампуні). Так само очищають стоки від ліків і антибіотиків, яких, виявляється, величезна кількість надходить від людей через туалети, отруюючи все що плаває в річках, і харчується у воді, і росте на землі.
Я готовий ще більше привернути увагу до проблеми водоочисних 36 округу на всіх рівнях.

Забезпечу комунікації і з міністерствами, і з Європейським або Світовим банком. Знайду програми і гранти.
Але все це не дасть ефекту, якщо мери і керівники підприємств не почнуть це робити самі, не поставлять собі як за мету ЗМІНИТИ ситуацію.

Тут потрібно і менеджмент поміняти, і з ДТЕКом почати говорити суворіше.

А громадянам потрібно зрозуміти: що якщо ви не бачите проблему – це не означає, що її немає! Це не тільки моя задача! Це і ваше завдання привертати увагу місцевих депутатів і мерів.

Все що недоочищають водоканали скидають у річки – це наші Гнєздка, Самара, Вовча. Стоками замулюються джерела і вони пересихають. В цих річках купаються наші діти, відпочиваємо ми з вами в літку. Хтось ловить рибу, а потім вона попадає нам на стіл. А ще з цих річок вода попадає в землю і підпитує підземні води. Зі скважин ми все це п’ємо.

Вода з річок попадає в Дніпро, потім по каналу ДЗД в наші крани. З водопровідного крана замість питної води тече гримуча суміш, що складається з заліза, солей жорсткості, хлору і хвороботворних бактерій. Можуть бути присутніми в ній і солі важких металів, токсичні азотисті сполуки і навіть нафтопродукти. А також ліки, антибіотики та гормони. Вони, потрапляючи в тіло, повільно вбивають нас з середини. Це дуже небезпечно.

Все це бісить ще й тому, що ЗА ВСЕ ЦЕ МИ ПЛАТИМО ВЕЛИКИМИ ТАРИФАМИ, які нам виставляють водоканали!

Ще п’ять років наша природа не витримає, та й наші діти, і ми самі!

Давайте разом змусимо цих вершин з карпецями, тарєлкіних з мамедовими виконувати свою роботу якісно і не отруювати нам життя!» , – написал Роман Каптелов.

Запись Роман Каптелов предлагает хватать руководителей региона за грудки и трясти их до 2025 года, требуя результата впервые появилась .