pavlograd.info 02.03.2020 10:41

Патриоты – это бескорыстные люди, которые без оглядки готовы, ради общего дела, пожертвовать не только своими сбережениями, но и жизнью. Такими мы видели их в 2014 году, такими мы их представляем, когда слушаем сводки с переднего края.Только жизнь сложнее телевизионных сюжетов. И , когда патриоты публично начинают выяснять отношения, обвиняя друг друга в нечистоплотности, присвоении денег и лжи., – то это бросает тень на движение, в целом.

Страницы Facebook давно стали публичной площадкой, где любой человек может высказать свою точку зрения. Высказывания должностных лиц или народных избранников, по тому или иному вопросу, обычно имеют резонанс. А, если один патриот упрекает других патриотов в присвоении денег, – это скандал.

В Павлограде, скандал разгорелся между двумя патриотами, депутатами партии УКРОП, – Валентином Чекалиным и Сергеем Тищенко, из-за 6 тыс. долларов, которые предприниматели когда-то передали членам самообороны для закупки оружия.

Депутат Павлоградского горсовета Валентин Чекалин написал на своей странице, рассказывая о встрече патриотов в одном из кафе Павлограда, в 2014 году:

«… Ніхто із присутніх ,чомусь не довіряв місцевій міліції і СБУ… В такій обстановці громадянин ТС ,запропонував для захисту міста від сепаратистів і “руського мира” купити карабіни Сайга і офіційно оформити на людей, яким Він особисто довіряє і в хвилину Х, не підведуть. Серед присутніх людей, знайшлася група бізнесменів, яка зразу фінансово
підтримала цю ідею. Було зібрано більше 6000 доларів, що давало змогу купити, враховуючи всі “підводні камні” 5 штук карабінів Сайга. Гроші були передані громадянам ТЯ і ТС. Які протягом року купили собі зброю,і ще трьом особам ,які по цей день, для нас ( групи бізнесменів) невідомі. Про це вони нас завірили, що кошти пішли по призначенню. Ось так розпочалась історія про карабіни.

Дякуючи Богові і всім мешканцям нашої області, сепаратизм і руський світ, в нашу область не прийшов. І власникам карабінів, куплені за народні гроші, не довелося діяти.. і це головне.

З тих пір, пройшло майже шість років і яка доля цих карабінів і їх “офіційних” власників?

Один карабін як і його власник проходить по одній кримінальній справі, другий знаходиться у власності керівника одного комунального підприємства, який інколи їздить, дуже близько до війни, фотографується з карабіном і назад. Ось таке використання зброї. Щодо інших карабінів, у нас великий сумнів, а чи є вони взагалі?

У мене питання до громади? Маю я моральне право, як законий представник від “групи бізнесменів ” вимагати повернення зброї або коштів від цих ТС і ТЯ.?..

По попередній домовленості, всі кошти, які будуть одержані від реалізації карабінів, підуть на потреби наших ЗСУ».

Между патриотами Павлограда, из-за 6 тыс. долларов, собранных на оружие, разгорелся скандалДепутат Павлоградского горсовета Сергей Тищенко ответил коллеге:

«… Так, нам допомагали, підтверджую. Пісок, цемент, блоки, мішки, пальне, цвяхи, електрика, бронежилети, форма і багато чого іншого.

Так, дійсно для потреб Павлоградської Самооборони підприємцями були зібрані кошти на придбання кількох одиниць нарізної зброї на випадок необхідності силового протистояння з ворожими групами…

Кошти були зібрані та передані мені особисто, але я одразу-ж передав їх одному з підприємців, у якого вони і зберігалися, аж до придбання нами необхідних одиниць зброї та амуніції протягом 2014-2015 р.р.

Звісно, після тривалої процедури отримання дозволів. Але з сумою коштів яку вказав п. Валентин є проблемка, він ЗБРЕХАВ…

В особистій розмові п.Валентин заявив, що вимагає особисто у мене повернути йому 5000 гривень, які він особисто мені ніколи не давав. Ба більше того, заявив що є якісь таємничі люди, які нанесуть мені тілесні ушкодження, якщо я цих коштів не поверну.

Карабіном та спорядженням, яке я тоді придбав завдяки цій допомозі я особисто користуюсь і сьогодні. Інші люди, які також отримали відповідні речі у особисте користування згідно чинного законодавства, також. Ми і досі згуртовані, перебуваємо в загонах ТРО та громадських формуваннях, регулярно тренуємося та вдосконалюємося. Тому не Вам, п. Валентин, мені розповідати що і як робити.

Більше того, за цей період я особисто та побратими-добровольці з цією зброєю та амуніцією виховали не один десяток юнаків, які нині служать у ЗСУ та інших підрозділах, і захищають Україну на фронті. Ми робили це раніше, робитимемо і надалі! Війна ще триває!

Політика, річ брудна, п.Валентин! І дуже погано, що Вас використовують у своїх брудних цілях прийшлі у наше місто маніпулятори. Спробуйте, п.Валентине поїхати на передову і забрати у фронтовиків подароване волонтерами авто, чи одяг, чи приціл. Послухаєте, що Вам скажуть у відповідь».

Запись Между патриотами Павлограда, из-за 6 тыс. долларов, собранных на оружие, разгорелся скандал впервые появилась .