pavlograd.info 07.02.2019 20:43

У Павлограді 45 багатоповерхових будинків планують перевести на індивідуальне опалення, відключивши від централізованого. Про це заявив заступник міського голови Віталій Мовчан (який займається питанням переходу міста на автономне опалення) під час зустрічі мера Анатолія Вершини з громадськістю.

«Наразі приблизно вже 25 % квартир в Павлограді мають автономне опалення. А для того, щоб надалі цей процес не був хаотичним, на наступній сесії буде прийняте рішення про перевід на автономне опалення цілих будинків. Для цього вже сформований перелік таких будинків (їх 45), які вже мають більше 50 % квартир з автономним опаленням та які знаходяться в крайніх точках тепломереж (опалювати їх не економічно й неефективно – тепло не доходить на 100 %)», – каже заступник мера.

По цих 45 будинках наразі направлені листи в РЕМ та ЦЕК для того, щоб спеціалісти надали роз’яснення щодо технічної можливості переведення їх на індивідуальне електричне опалення – чи є відповідна потужність на трансформаторних підстанціях.

«Після того, як отримаємо цю відповідь, ми будемо мати чітке уявлення, які саме будинки можна переводити на автономку. Тоді ми приймемо рішення про включення всіх цих будинків в програму соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення на встановлення індивідуального опалення», – каже Віталій Мовчан.

Ми вже закрили котельню «Московську» та котельню на селищі Шахтобудівників й перевели будинки, які вони обслуговували, на індивідуальне опалення, бо була відповідна можливість та необхідні потужності.

«А для того, щоб увесь Павлоград перейшов на електричне автономне опалення повністю, необхідна потужність у 150 МВт – це потрібно побудувати мінімум дві підстанції», – каже Анатолій Вершина.

Він додав, що в цьому році планується за рахунок місцевої казни перевести на автономне опалення усі бюджетні заклади Павлограда.

«Де потужність підстанцій дозволить – поставимо електричне опалення, в інших закладах – модульні газові котельні», – резюмував мер.