pavlograd.info 30.09.2023 07:35

Польща давно навчилась цінувати працівників з України. Ще до повномасштабного вторгнення РФ на наші території, польські компанії регулярно надавали робочі місця саме українцям. Не виключенням стала й сфера освіти.

РБК-Україна (Styler) дослідило різні пропозиції на сайтах з пошуку роботи у Польщі та вибрало найцікавіші вакансії для вихователів і вчителів з України.

При підготовці матеріалу було використано такі джерела: Dziennik Gazeta Prawna, сайти для пошуку роботи pracuj.pl і razem.work.

Середні зарплати вчителів у Польщі

Розмір посадового окладу вчителя у Польщі залежить від кваліфікації, кількості обов'язкових занять, стажу роботи й надбавок (за вислугу років, за умови праці, за надурочні години, за виконання функцій класного керівника тощо).

Згідно з інформацією польського правового й економічного видання Dziennik Gazeta Prawna, від початку року мінімальна заробітна плата вчителя з вищою освітою (магістра) та педагогічною підготовкою становила:

вчитель-початківець – 3 690 злотих брутто – до віднімання різних виплат, податків (близько 31 826 грн)
призначений учитель – 3 890 злотих брутто (близько 33 551 грн)
дипломований учитель – 4 550 злотих брутто (близько 39 243 грн)

Відомо водночас, що вчителі Польщі активно домагаються підвищення зарплат. Ймовірно, найближчим часом ці цифри можуть змінитись.

Топ-5 вакансій для українських вчителів у Польщі

Вчитель італійської мови

Зарплата – до 5 000 злотих (близько 42 485 грн).

Вчителю пропонують конкурентоспроможну зарплату, можливість працювати віддалено за зручним індивідуально підібраним графіком, постійну базу учнів, методичну підготовку й супровід.

В обов'язки працівника входитимуть: навчання іноземної мови дітей/підлітків/дорослих, проведення занять за встановленою методикою з доступом до всіх необхідних матеріалів, ведення електронного щоденника та налагодження хороших відносин з учнями.

Роботодавець шукає фахівця з високим рівнем володіння іноземною мовою (італійською). Кандидат на цю посаду має бути комунікабельним, сумлінним, пунктуальним. Вміти викладати й отримувати від цього задоволення.

Скріншот

Вчитель іспанської мови

Зарплата – до 5 000 злотих (близько 42 485 грн).

Вчителя італійської мови шукає навчальний центр АМБІТ у Гданську. Йому пропонують привабливу зарплату, можливість працювати віддалено (онлайн), гнучкий графік роботи, постійну базу учнів, методичну підготовку й супровід.

В обов'язки працівника входитимуть: навчання іноземної мови дітей/підлітків/дорослих, проведення занять за встановленою методикою з доступом до всіх необхідних матеріалів, ведення електронного щоденника та налагодження хороших відносин з учнями.

Роботодавець шукає фахівця з високим рівнем володіння іноземною мовою (іспанською). Кандидат на цю посаду має бути комунікабельним, сумлінним і пунктуальним.

Скріншот

Учитель "ранньої" школи

Зарплата – до 3 200 злотих (близько 27 190 грн).

Вихователя для дітей дошкільного віку в міні-клуб шукають у місті Ярославець. Педагогу пропонують житло, робочий одяг, а також регулярне харчування.

В обов'язки працівника входитимуть нагляд за дітьми, а також організація й проведення їхнього дозвілля.

Роботодавець шукає фахівця з педагогічною освітою, великим бажанням працювати й розвиватися. Потенційний вчитель має бути комунікабельним, надійним, пунктуальним, позитивним і креативним.

Скріншот

Викладач англійської мови

Зарплата – до 130 злотих на годину (близько 1 104 грн на годину).

Викладача англійської мови шукає фірма у місті Щецин. Йому пропонують конкурентоспроможну зарплату та гнучкий графік роботи.

В обов'язки працівника входитиме робота з дітьми 7-12 років у малих групах (до восьми осіб) або індивідуально, навчання їх іноземній мові.

Роботодавець шукає фахівця з необхідною кваліфікацією та достатнім знанням англійської мови. Для роботи з учнями необхідний також хоча б базовий рівень володіння польською.

Скріншот

Вчитель мистецтва

Зарплата – до 80 злотих на годину (близько 680 грн на годину).

Учителя мистецтва шукає Академія малювання у місті Познань. Йому пропонують конкурентоспроможну зарплату, гнучкий графік роботи та роботу в чудовій творчій команді.

В обов'язки викладача входитиме робота з різними віковими групами, хоча найбільшу групу учнів становитимуть діти 7-10 років. Йдеться про проведення стаціонарних занять з малюнка та живопису. Після проходження практики є можливість проводити заняття онлайн.

Роботодавець шукає фахівця з художньою освітою, високим рівнем реалістичного малювання, володінням усіх базових технік малювання й живопису. Він має знати, що таке перспектива, фігури, портрети, ліногравюра, паперове мистецтво. Перевагою буде орієнтація на сучасне мистецтво та знання історії мистецтва.

Скріншот

Нагадаємо, дещо раніше ми розповідали, ким можуть працювати українці в Польщі та які зарплати пропонують.

Читайте також, чому половина українських дітей у Польщі не відвідують школи.