pavlograd.info 09.02.2018 04:33

Цьогоріч півсотні жінок області можуть скористатися безкоштовною програмою з лікування безпліддя. Деталі розповіли в департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

В Україні діє держпрограма з лікування безпліддя. Учасником може бути будь-яка сімейна пара, яка не може стати батьками через абсолютне безпліддя, зазначили в департаменті.

«Для цього треба звернутися до своєї амбулаторії. Лікар-гінеколог випише направлення на обстеження в обласному центрі планування сім’ї. Якщо його спеціалісти підтвердять діагноз, то справа родини направляється на розгляд у Міністерство охорони здоров’я. Там вирішують, до якого саме закладу з репродуктивної медицини направити пару», – роз’яснили в департаменті.

Після – підготовчий етап. Він триває від 2 тижнів до 2 місяців. Це медикаментозне лікування. Далі проводиться й саме штучне запліднення.

«У приватних клініках така процедура коштує від 60 тисяч гривень, учасники ж держпрограми отримують її безкоштовно. Цьогоріч такою можливістю можуть скористатися до 50 жінок. І лише один раз», – наголосили в департаменті.

Держпрограма діє вже 10 років.

У 2017-му в області народилася 201 дитина «з пробірки».