pavlograd.info 25.09.2022 05:37

Президент Володимир Зеленський заявив, що майже півсотні українських військових частин отримали почесну відзнаку "За мужність і відвагу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення глави держави.

"Сьогодні (24 вересня – ред.) я присвоїв почесну відзнаку "За мужність та відвагу" трьом нашим бригадам", – зазначив він.

Зеленський розповів, що мовиться про:

1-у окрему танкову Сіверську бригаду;
40-у окрему артилерійську бригаду;
57-у окрему мотопіхотну бригаду.

Президент вказав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії бійці 1-ї окремої танкової бригади гідно та мужньо виконували поставлені завдання.

Спершу на Чернігівському напрямку, а зараз – у найгарячіших точках півдня та сходу України.

"За півроку більше тисячі воїнів цієї бригади відзначені нагородами", – сказав глава держави.

Він зазначив, що підрозділи 40-ї окремої артилерійської бригади захищають Україну на Харківському напрямку.

"Доведені втрати російської армії від вогню цієї нашої бригади дають зрозуміти всім окупантам, що ворогу на нашій землі місця немає і не буде", – наголосив Зеленський.

Зі слів президента, 57-ма окрема мотопіхотна бригада за цей місяць відзначилася хорошими результатами на півдні України – звільнено низку населених пунктів на Херсонщині.

У період повномасштабного вторгнення РФ у цій бригаді троє воїнів відзначені орденом "Золота Зірка" та 275 військовослужбовців отримали державні нагороди.

"До речі, від моменту започаткування такої відзнаки для наших військових підрозділів, а була вона започаткована у травні цього року, вже 46 військових частин відзначені за мужність та відвагу. З них 38 військових частин ЗСУ, чотири військові частини ДПСУ, чотири військові частини Нацгвардії", – додав український лідер.

Нагадаємо, авіація та артилерія України 24 вересня потужно атакувала російських окупантів на південнобузькому напрямку. Наші воїни знищили десятки одиниць живої сили та техніки ворога.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.