pavlograd.info 27.03.2019 13:15

Мерія Дніпра поділяє суспільне обурення через знищення відомої абстрактної скульптури «Дніпрові хвилі». За останній час ми отримали чимало повідомлень від містян стосовно цього інциденту – зокрема, зі звинуваченнями на адресу муніципалітету.

"Это акт вандализма", - в Днепре уничтожили скульптуру "Днепровские волны". Новости ДнепраВарто розуміти, що роками скульптура «Дніпрові хвилі» перебувала у власності Південного машинобудівного заводу та розташовувалася на землі, що належить державі, а не місту.
Рішення про її руйнування ухвалювало керівництво заводу. Роботи виконував підрядник, котрий стверджує, що його найняв Південмаш.
Мерія Дніпра розцінює такі дії як вандалізм і спотворення культурної спадщини міста. За дорученням міського голови Бориса Філатова муніципалітет звертатиметься до обласної прокуратури з проханням розібратися, чому з монументом вчинили так ганебно.
На думку мера Дніпра, подібне ставлення до архітектурних пам’яток завдає потужного удару по іміджу будь-якого забудовника. Тож існує велика вірогідність, що подальші спроби таких бізнесменів отримати земельні ділянки у Дніпрі будуть безуспішними. Муніципалітет не веде справ із забудовниками, репутація яких заплямована.
Нині на місці розбитої скульптури працюють правоохоронці. Зі свого боку мерія Дніпра робить усе, щоб виправити ситуацію з «Дніпровими хвилями».

Запись Заява міської ради Дніпра щодо ситуації зі зруйнованою скульптурою «Дніпрові хвилі» впервые появилась Наше Місто.