pavlograd.info 30.11.2017 18:18

У вугільному регіоні (Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Петропавлівка) проживає 10 808 осіб, які стали інвалідами внаслідок нещасних випадків на виробництві гірничо-металургійній галузі.

Про це повідомила начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області Надія Братко.

На сьогодні Фонд опікуються майже 37 тисячами потерпілих та інвалідів внаслідок трудового каліцтва та професійного захворювання. З них інваліди І групи 279 осіб, ІІ групи – 1945 осіб, ІІІ групи – 18880 осіб.

Найбільша кількість інвалідів внаслідок нещасного випадку на виробництві налічується у гірничо-металургійній галузі, в розрізі відділень Фонду: вугільний регіон (Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Петропавлівка) – 10808, м. Кривий Ріг – 5325, металургія – (Дніпро, Кам’янське) – 2597.

За підсумками перерахунків у 2017 році щомісячна страхова виплата потерпілим на виробництві в Дніпропетровській області збільшилась в середньому на 573 грн та на 829 грн в шахтарському регіоні, що складає 2991 грн та 4336 грн відповідно.

Окрім того, інвалідам праці Фонд надає широкий спектр медико-соціальних послуг, серед яких: медична реабілітація, стаціонарне та санаторно-курортне лікування, забезпечення технічними засобами реабілітації, автомобілями, додатковим харчуванням, протезуванням, лікарськими засобами, а також здійснюються виплати на постійний сторонній, медичний догляд та побутове обслуговування.

«Хочу запевнити, що управління виконавчої дирекції Фонду в Дніпропетровській області та його відділення і надалі будуть робити все можливе, щоб інваліди праці якнайбільше залучалися до активного способу життя, надавати їм допомогу у моральній, фізичній і соціальній реабілітації», – зазначила Надія Братко.