pavlograd.info 20.02.2021 00:46

Вечером 4 сентября 2019 года, находясь на территории СШ № 6 Терновского городского совета, расположенной по ул. Мира, подсудимый нанес удар раскладным ножом в брюшную полость, причинив пострадавшему телесные повреждения в виде проникающего колото-резаного ранения, без повреждения внутренних органов,- говорится в материалах Терновского городского суда, размещенных в ЕРДР.

“В судовому засіданні обвинувачений вину визнав частково та пояснив, що у вересні 2019-го , він зі своєю подругою – дружиною потерпілого, – були в нього вдома, оскільки вона періодично жила у нього з травня місяця. Зі своїм чоловіком вона практично не мешкала та постійно уходила від нього.

Того ж дня прийшов до нього потерпілий на розбори у зв`язку із ревнощами та, вибиваючи двері, кричав та вимагав, щоб він та дружина вийшли. Пізніше його мати поверталась з роботи та побачила у під`їзді потерпілого, він кричав, та мати, зайшовши додому, сказала, щоб всі вийшли на двір поспілкуватись.

Потерпілий у під`їзді голосно виражався нецензурною лайкою, підняв шум, всі сусіди повиходили, вони також всі вийшли з квартири та пішли разом на вулицю. По дорозі до школи потерпілий кидався то на нього, то на дружину, ображав їх. Почалось з того, що потерпілий схватив жiнку за рюкзак та вдарив її, а він вирішив вступитись за неї.
Потім між ними все таки відбулася бійка, та він зрозумів, що потерпілий набагато сильніше за нього, та пригадавши, що він був на передодні з матір`ю на дачі, та в нього в кишені штанів залишився дачний розкладний ніж. Він демонстративно дістав ніж та хотів лише злякати потерпілого, щоб той припинив бійку та припинив до нього чіплятися, але нападник не реагував та продовжував йому погрожувати, казав, що вб`є його.

Потерпілий достеменно бачив, що в нього в руках ніж, але все ж таки продовжував погрожувати, виражатися нецензурною лайкою в його бік та нападати на нього, внаслідок чого наткнувся на ніж. Після удару ножем, потерпілий продовжував бійку, ніяк не заспокоювався та проявляв агресію.

Ніхто з них швидку допомогу не викликав. Потім він з матір`ю пішов до себе додому, а ОСОБА_3 із сином пішла до своєї матері. Після скоєного намагався відшкодувати шкоду потерпілому, але останній його ігнорував. Цивільний позов визнає повністю, буде сплачувати, просить пробачення у потерпілого, щиро кається у скоєному, та просив перекваліфікувати його дії на ст.124 КК України та надати йому останній шанс для виправлення та призначити покарання з іспитовим строком.

Допитаний в судовому засіданні потерпілий суду пояснив, що він знає ОСОБА_1 , але між ними відсутні будь-які стосунки. Так, 04 вересня 2019 року приблизно 17-00 – 17.30 годин він пішов до обвинуваченого додому, щоб з`ясувати, чи є в нього з його дружиною ОСОБА_3 особисті стосунки, оскільки він підозрював дружину та обвинуваченого в зустрічах.

Дружину вiн не бив. Зазначив, що у обвинуваченого в руках він бачив гантельку, яка пізніше кудись зникла та по справі не проходить. В процесі бійки він побачив, що обвинувачений з правої кишені штанів дістав розкладний ніж. Також в ході бійки він поступився та впав на одне коліно, а обвинувачений скориставшись цим, вдарив його ножем в правий бік тулуба.

Просить призначити обвинуваченому найсуворіше покарання.
Жiнка пояснила, що тиск до неї застосовував потерпілий та писав різні смс на телефон, казав, що вона по землі нормально ходити не буде. Вона з потерпілим, як жінка та чоловік не живуть приблизно років 5, але мешкають в одній квартирі, тому що їй йти нікуди, в неї не має свого житла. Вона не може жити з чоловіком, оскільки він її морально вбиває».

Суд признал подсудимого виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 121 УК Украины и назначил ему наказание в виде лишения свободы сроком на 5 (пять) лет 6 (шесть) месяцев.

Запись Защитив от насилия любимую женщину, терновчанин надолго лишился свободы впервые появилась .