pavlograd.info 05.12.2017 02:40

На Юр`ївщині засудженого до громадських робіт крадія суд відправив на один місяць під арешт. Чоловіка покарали за те, що він не виконував попереднє рішення судового орагну і не поспішав працювати на користь громади. Про це йдеться у вироку районного суду від 27 листопада.

Згідно з документом, на лаві підсудних вдруге за останній рік опинився мешканець села Новов`язівка. Про чоловіка відомо, що він не одружений, ніде не працює і має освіту 9 класів школи. Навесні 2017 року молодика покарали за крадіжку, призначивши йому 240 годин громадських робіт, які він мусив виконувати на території Чорнявщинської сільради.

Втім, як встановив суд, чоловік регулярно ухилявся від виконання цього покарання. Зокрема, 29 травня він так і не з ` явився на робочому місці, за що невдовзі отримав попередження від представник а уповноваженого органу з питань пробації . Однак це попередження не зробило засудженого більш дисциплінованим. За даними суду, протягом травня-липня 2017 року селянин встиг відпрацювати на громадських роботах лише 80 годин замість 240-а. Чимало робочого часу, визначеного графіком, він банально і без поважних причин прогуляв.

Зрештою, прокуратура вирішила застосувати до чоловіка законні санкції. А 27 листопада прокурор і засуджений уклали угоду про визнання останнім своєї винуватості. Того ж дня Юр`ївський районний суд затвердив цей документ, визнавши мешканця Новов`язівки винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 389 КК України («Ухилення від покарання, не повязаного з позбавленням волі»). Суд обрав для порушника один місяць і 2 дні арешту. Цей термін включає в себе і невідпрацьовані 160 годин громадських робіт. У підсудного є право оскаржити цей вирок.

Олекса Сурай