pavlograd.info 12.01.2018 00:38

Мешканець Першотравенська, котрий 2 роки тому вийшов із колонії, де сидів за умисне вбивство, тепер отримав умовне покарання за спробу крадіжки чужого майна. Про це йдеться у вироку міського суду від 26 грудня 2017 року.

Згідно з вироком, на лаві підсудних опинився 49-річний уродженець Пермської області Росії, безробітній і неодружений, який мешкає в Першотравенську. Влітку 2011 року чоловік отримав 110 років позбавлення волі за умисне вбивство (ч.1 ст. 115 КК України), відбув у колонії менше 5 років і вийшов на волю.

За версією слідства, вночі 12 жовтня 2017 року чоловік непомітно для стороннього ока пробрався до підвалу будинку №5 на вулиці Шахтарської Слави, аби вкрасти телефонний кабель ПАТ «Укртелеком». При собі обвинувачений мав ліхтар, ніж і плоскогубці. Скориставшись інструментами, він вирізав кілька шматків кабелю різної довжини і діаметру, скрутив їх і сховав у мішок. Інструменти разом з ліхтарем, перчатками і курткою він поклав у сумку. З усім цим чоловік чкурнув із підвалу геть. Однак, сталося те, чого він, напевне, не чекав – поблизу будинку ймовірного зловмисника вже чекала поліція. Згодом судово-товарознавча експертиза встановила і суму заподіяної «Укртелекому» шкоди – понад 4212 грн.

Під час судового розгляду справи мешканець Першотравенська повністю визнав свою провину в скоєнні інкримінованого злочину, відмовився надавати покази, висловив каяття і просив суд не карати його суворо. Тим часом, представник копанії, якій довелося відновлювати телефонні мережі, заявив, що буде висувати до обвинуваченого цивільний позов про відшкодування завданих збитків. Вирішуючи долю чоловіка, Першотравенський міський суд врахував поміж іншого його каяття і позитивні відгуки сусідів. На своєму засіданні 26 грудня суд визнав чоловіка винним у спробі краджіки (ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 КК України) і призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Олекса Сурай