pavlograd.info 01.03.2021 13:54

Чтобы показать свою состоятельность и придать жилью современный вид, граждане не только меняют двери или же покупают шкафы, но самовольно крушат в квартирах несущие стены и расширяют балконы.

Но у соседей, которые обоснованно опасаются за свою жизнь, предвидя разрушение многоквартирного дома, есть возможность наказать разрушителей на сумму от 10 до 25 тыс. грн.

Об этом напоминает пресс-служба Павлоградского исполкома.

« Останнім часом до виконавчого комітету надходить багато звернень від громадян з приводу проведення робіт з реконструкції квартир мешканцями багатоповерхових житлових будинків. Власники квартири мають розуміти і усвідомлювати відповідальність за вчинення незаконних дій і загрозу, яку може бути спричинена такою реконструкцією.

Попереджаємо, що реконструкція квартир без розроблення проекту сертифікованим спеціалістом (головним інженером або архітектором) та без одержання відповідного дозвільного документа у відділі державного архітектурно-будівельного контролю (надалі відділ ДАБК) є адміністративним правопорушенням відповідно до ст.96 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції від 10 200 грн до 25 500 грн.

Наголошуємо, що перед початком здійснення ремонту чи реконструкції власники квартир мають можливість попередньо звернутись до відділу ДАБК за одержанням роз’яснення та консультації щодо оформлення належним чином дозвільних документів і проведення робіт згідно чинного законодавства».

Запись За самовольную реконструкцию квартиры владельца ждет штраф до 25 тыс. гривен впервые появилась .