pavlograd.info 16.12.2018 15:59

У всіх лісогосподарських підприємствах України розпочалася реалізація ялинок. Як правильно обрати новорічне дерево розповіли в ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України».

"Головним символом свята є новорічна ялинка, але при купівлі ялинки слід поцікавитися документами виданними Державними органами, де зазначається безпека придбаного вами товару з точки зору радіаційної безпеки. У цьому випадку Ви отримаєте гарантію того, що це дерево вирубане легально та пройшло радіологічний контроль", – розповіли в установі.

За словами спеціалістів, не варто купувати ялинку в місцях нелегального продажу, невідомого походження, без відповідних документів бо такі деревця можуть приховувати в собі «неприємні сюрпризи», особливо загрозу вашому здоров’ю і здоров’ю ваших рідних.

Новорічні ялинки, які реалізовуватимуться на ринках, зокрема на «стихійних», без вищеназваних випробувань можуть мати сумнівне походження.

Вартість одного дослідження в деревені цезію-137 складає 176,6 грн. Його можна зробити в ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України» за адресою: м.Дніпро, вул. Щербаня, 6, тел. 731-96-35.