pavlograd.info 27.12.2018 09:59

Вирішити ситуацію з окупованим Донбасом можна лише у форматі чотиристоронніх переговорів, учасниками яких стануть Україна, США, представники Європейського Союзу та Росія.

Про це в ефірі каналу «Наш» сказав Анатолій Гриценко.

«Ми всі розуміємо, що якщо хтось скаже, що вирішить це питання завтра, то це неправда. Ми розуміємо, наскільки ситуація складна. Яким чином будемо шукати рішення? Формат буде чотиристоронній. Якщо хтось вважає, що можна поїхати до Путіна і домовитись, ілюзій немає. Не буде такого», – запевнив лідер «Громадянської позиції».

Гриценко підкреслив, що на двосторонній основі слабша країна може домовлятись з сильним агресором тільки про умови капітуляції.

«Україна не буде здаватись і буде досягати гідних умов. Тому треба чотиристоронній формат, де має бути США та Європа. Склад можна обговорювати. Чи це будуть і далі Німеччина і Франція, чи офіційні представники ЄС плюс Великобританія як підписант Будапештського меморандуму», – каже політик.

За словами Гриценка, тільки за участі двох потужних гравців – США та ЄС, які фіксуватимуть все, про що домовились, та мають можливість впливати, є надія на вирішення конфлікту в найближчі декілька років.

Нагадаємо, раніше Анатолій Гриценко розповів про свою участь у міжнародній групі з врегулювання питань Донбасу та Криму.

Запись Воєнний стан завершено: врегулювати ситуацію на Донбасі можна впервые появилась .