pavlograd.info 09.03.2018 16:31

З нагоди 204-ї річниці з дня народження та 157-ї річниці смерті Тараса Шевченка, 9 березня у сквері імені Т.Г. Шевченка зібрались школярі, активісти, депутати міської та обласної рад. Всі вони поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзарю.

Доля щедро наділила Шевченка великими талантами, але обділила щасливою долею.

«У вісім років він став сиротою, але його бажання навчатись було таким сильним, що не завадило шукати собі вчителів. Колишній кріпак, а згодом академік образотворчого мистецтва. Шевченко мало жив, та багато зробив. Прожив він усього 47 років. З них 24 роки був кріпаком, 10 років пробув на засланні. Майже 4 роки був під наглядом поліції. І тільки 9 років прожив вільною людиною», – розповіли присутнім ведучі урочистого заходу.

Тарас Шевченко є автором невеличкої за розміром збірки поезій «Кобзар», яка ознаменувала новий характер і вимір світової літератури, ставши українською Біблією.

Наша довідка: Тарас Григорович Шевченко народився 09 березня 1814 року, а помер 10 березня 1861 року. Він є національним героєм та символом України. Тарас Шевченко у своїй творчості показав саме ті думки й настрої, які були важливими в житті українців його часу.