pavlograd.info 26.02.2019 16:37

У Дніпрі з 2018 року реалізується міська програма освіти, розвитку та творчості «Театри – місту!» У ній задіяні заклади дошкільної та шкільної освіти й міські театри, а саме: Дніпровський академічний театр «Віримо!», Дніпровський театр ляльок, Дніпровський телетеатр. Творчі колективи відвідують з виїзними виставами дитячі садки, а цього року планують завітати й до шкіл. Актори показуватимуть тематичні вистави, наприклад, про правила дорожнього руху, за творами навчальної програми. Крім цього, хочуть проводити уроки акторської майстерності, театрального мистецтва тощо.

«Ніколи у Дніпрі не було подібної міської програми. Лише за півроку у дитсадках було показано 65 вистав, які переглянули понад 7,5 тис. маленьких глядачів. Не передати відчуття, коли бачимо задоволені очі дітлахів, їхні емоції після спектаклів. Вони – найвдячніші глядачі. Якщо привчати дітей до відвідування вистав змалечку, у дорослому віці вони теж, найшвидше, ходитимуть до театрів», – розповів під час прес-конференції 26 лютого директор-художній керівник Дніпровського міського театру ляльок «Театр актора та ляльки» Валентин Фетісов.

Зі свого боку директор-художній керівник Дніпровського міського телевізійного театру Ольга Волошина зазначила: її творчий колектив уже підготував виставу для школярів. «На перший погляд, телевізійний театр нібито й не для дітей, але ми мали виставу про Вінні-Пуха. Дошкільнятам вона дуже подобається. Дітки у садках різного віку, тому підлаштовуємося під різні потреби. Вже підготували виставу і для школярів – за мотивами творів О. Генрі», – сказала Ольга Волошина.

Керівники дитячих садочків відзначають позитив для дітей від такої роботи театрів.

«Ми не лише бачимо задоволення дітей після вистав, а й маємо багато схвальних відгуків від батьків. Зрозуміло, що не всі батьки мають змогу виїжджати до театрів з дітьми з різних причин, наприклад, через довгу дорогу тощо. Таку роботу необхідно розвивати й надалі», – сказала завідувачка дошкільного закладу освіти № 240 Ірина Моісейкіна.

Водночас Наталія Ганжа, завідувачка дошкільного закладу освіти № 336, додала: дітлахи з нетерпінням чекають на виставу.

«Коли кажемо, що приїдуть артисти, у дітей одразу з’являється піднесений настрій. Зрозуміло, що вихователі постійно читають, розповідають казки, а все одно це не ті відчуття, коли діти бачать гарні костюми, гру акторів, що супроводжується музикою», – підкреслила Наталія Ганжа.

Запись Виїзні вистави та уроки акторської майстерності: як у Дніпрі школярів і дошкільнят виховують засобами театрального мистецтва впервые появилась Наше Місто.