pavlograd.info 27.01.2021 10:01

В Уряді озвучили план дій, який допоможе знизити тарифи для населення, зокрема, й для мешканців Дніпропетровщини. Встановлення граничної ціни, робота над річним продуктом, перевірки компаній-монополістів.

Про це розповіли в управлінні паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження облдержадміністрації.

«Уряд працює над зниженням зависоких тарифів для населення, зокрема, на газ. Для цього втілює план, який включає кілька кроків», – пояснили в управлінні.

Уряд встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів до кінця опалювального періоду6,99 грн за кубометр.

У цьому опалювальному сезоні тарифи на опалення та гарячу воду не зростатимуть. Таке рішення прийняли на зустрічі Уряду, Асоціації міст України, «Нафтогазу» та місцевих керівників.

Працюють над річними продуктом на газовому ринку. Планують, що тариф від газопостачальних компаній буде фіксованим протягом 12 місяців. Таке рішення дозволить уникнути різких коливань ціни.

Антимонопольний комітет України розслідує дії компаній, які необґрунтовано завищили ціни для споживачів. Проти них вже відкрили 6 справ.

Спростили систему отримання субсидій. Нині на Дніпропетровщині допомогу від держави отримують майже 240 тис. людей.

Напрацювали рішення і для споживачів, які користуються електроопаленням. Аби підтримати їх, планують запровадити спеціальний механізм субсидій.

Уряд розробляє законопроєкт про укрупнення облгазів. Це дозволить вирішити питання про високі платежі за розподіл газу – абонплату.

«Водночас в Україні продовжать розвиток ринку газу. Чесні «правила гри» на ньому дозволять сформувати справедливі та обґрунтовані тарифи для населення», – додали в управлінні.

Запись В планах уряду України перевірка компаній-монополістів та зменшення тарифів впервые появилась .