pavlograd.info 22.06.2018 16:00

В місті продовжують запроваджувати заходи з енергозбереження. В більшій мірі їх реалізація є успішною завдяки співпраці з НЕФКО, повідомили у прес-службі міськвиконкому.

Наразі в двох загальноосвітніх школах та БК «Шахтар» ведуться роботи з встановлення металопластикових вікон. За даними міського відділу освіти, у школі № 2 вже встановили 98 вікон із 140 запланованих, а у 4-й школі – 19 із 120.

В БК «Шахтар» вже радує око 44 вікна, завершуються оздоблювальні роботи. Всього буде встановлено 58 вікон. Також в цих закладах будуть замінені вікна у спортзалах, що забезпечить не тільки тепло, а й регулярне провітрювання приміщень.

«Окрім втрати тепла взимку, аварійні вікна також загрожували здоров’ю дітей, бо могли просто випасти», – наголошують керівники учбових закладів.

В той же час на котельні «Південна» вже встановили живильні та конденсатні насоси, що забезпечить стабільну роботу об’єкта в опалювальний період та суттєво зменшить фінансові витрати житлово-комунального підприємства. А це є актуальним в умовах підвищення вартості енергоносіїв.

Нагадаємо, торік місту вдалось залучити грант від НЕФКО у розмірі 420 тис. євро для впровадження енергозберігаючих заходів та підвищення енергоефективності міських об'єктів.

Усього в рамках цього проекту в двох освітніх закладах та БК «Шахтар» буде замінено 318 вікон, на котельні «Південна» встановлено енергоефективні живильні та конденсатні насоси.

Крім цього, буде виконана повна реконструкція зовнішнього освітлення міста, що забезпечить економію енерговитрат та надасть можливість дати світло у всі куточки міста.