pavlograd.info 08.01.2019 18:32

Перший тиждень 2019 року показав, що захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції залишається на високому рівні. Однак епідемії немає. З початку 2019 року на ГРВІ захворіли 515 павлоградців. Левова частка хворих – діти.

За словами головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Павлограда Олени Дуднікової, захворювань серед дітей традиційно фіксується більше внаслідок того, що вони перебувають у групах (дитячі садочки, школи), де розповсюдження хвороби відбувається вкрай швидко.

Олена Дуднікова радить по можливості уникати місць з великим скупченням людей, часто провітрювати приміщення, адже вірус при низькій температурі повітря довго не живе. Також потрібно більше вживати їжі, яка багата вітамінами та не допускати переохолоджень.

Лікар додала, що з 1 січня терапевти, педіатри та сімейні лікарі Павлограда приймають пацієнтів протягом 5 годин. В суботу амбулаторії працюють до 14:00. У вихідні дні невідкладна допомога надається з 8:00 до 20:00. Потрапити до лікаря на прийом можна лише після онлайн-запису. Але люди з екстреними випадками та гострими захворюваннями обслуговуватимуться позачергово.

Записатись на прийом до лікаря можна в системі Helsi.