pavlograd.info 18.01.2018 18:36

За останній тиждень (з 8 по 14 січня) до лікарів звернулися більше 12 тисяч мешканців Дніпропетровщини – зі скаргами на температуру, нежить та головний біль. Проте епідпоріг по області не перевищено. Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я ДніпроОДА.

«На Дніпропетровщині епідемії грипу та ГРВІ немає. За тиждень до лікарень із температурою та іншими ознаками застуди звернулися більше 12 тисяч мешканців області. Цей показник – на 21 % менший за аналогічний період минулого року»,– зазначили в департаменті.

В області також зазначили, що найвищі показники захворюваності – у Новомосковському, Криничанському, Верхньодніпровському районах та містах – Вільногірську, Кам’янському, Марганці і Павлограді. Більше 60 % захворілих – діти до 17 років.

«Очікуємо на спалах захворюваності після шкільних канікул, – додали у департаменті. – Нині у регіоні циркулює грип типу «В». Найкращий спосіб захистити себе від недугу – вакцинуватися. Враховуючи відсутність епідемії, зробити щеплення можна й зараз. Для цього радимо звернутися до сімейного лікаря».

Щодо ситуації із захворюваністю на застуду в Павлограді кореспонденту 5632.com.ua розповіла головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Дуднікова.

За її словами, випадків захворюваності на ГРИП з початку року в Павлограді не зафіксовано. В основному люди звертаються із симптомами застуди (ГРВІ).

«Але епідобстановка у місті нормальна. Рівень захворюваності населення на ГРВІ не перевищує епідпорогу. Так, до 8-ми амбулаторій загальної практики сімейної медицини в Павлограді при ЦПМСД, загалом за три тижні звернулося 1305 чоловік. Зокрема з 28 грудня 2017 р. по 4 січня включно в амбулаторії з діагнозом ГРВІ звернулися 460 пацієнтів (з них 340 дітей – 74 %), з 5 по 11 січня – 543 людини (383 дитини – 70,5 %), з 12 по 17 січня – 302 пацієнта (202 дитини – 67 %). Із цих статистичних даних ми бачимо, що росту рівня захворюваності поки що не має», – зазначила Олена Іванівна.

Але ситуація може змінитися у бік збільшення, бо нинішня погода (мокрий сніг, сльота) сприяє більш швидкому поширенню вірусу, та й діти тільки вийшли з канікул.

Ми будемо і надалі спостерігати і повідомляти вам про ситуацію.

Кріста Офенбах