pavlograd.info 22.12.2018 17:44

Сьогодні в Павлограді презентували проект «Поліцейський офіцер громади». В рамках нього вже навесні 2019 року в 32 ОТГ Дніпропетровщини з’являться власні дільничні офіцери.

Що входитиме в їх обв’язки та хто може отримати вищевказану посаду розповіли начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Максим Анатолійович Очеретяний та начальник Управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності НПУ Сергій Віталійович Альошкін.

«Реформа поліції продовжується. Сьогодні ми запускаємо ефективний поліцейський сервіс для територіальних громад.

Ви, напевно, хочете запитати, хто такий «Поліцейський офіцер громади»? Це той, хто завжди буде знаходитись в ОТГ, житиме там й працюватиме, дружитиме й любитиме.

Що він робитиме? Оперативно відгукуватиметься на потреби громади; якщо знадобиться, залучатиме мешканців; періодично звітуватиме про свою діяльність перед громадою.

А що він отримає? Службове авто та приміщення, можливість призначення на офіцерську посаду, повне екіпірування й соціальне забезпечення, а також заробітну плату близько 14 тисяч гривень», – розповів Максим Анатолійович.

Дніпропетровська область стане першим в Україні регіоном, де стартує робота поліцейських у новому форматі. Саме тут найбільша кількість ОТГ.

«Офіцером громади може стати кожен поліцейський, який має більше двох років стажу роботи, вищу освіту та водійське посвідчення. Бажаючі повинні заповнити анкету на сайті Національної поліції до 13 січня. Після цього – їх всі оброблять. А з 21 січня почнеться процес відбору кандидатів.

Вони повинні будуть пройти спеціальне тестування на загальні навички, знання законодавства та інтегративність, співбесіду, а також навчання в Дніпрі. Воно триватиме 2,5 місяці.

Тест с фізичної підготовки проходити не потрібно.

Хочеться відмітити, що половина громад області готові забезпечити поліцейських житлом, іншим – будемо компенсувати вартість оренди», – розповів Сергій Віталійович.

Більш детально з проектом можна ознайомитися на сайті Національної поліції.