pavlograd.info 27.01.2019 22:40

За два дні на Дніпропетровщині у навчальних закладах неповнолітні чотири рази застосували газові балончики, з них двічі проводилася евакуація школярів. Ціна жарту у трьох випадках може сягнути до 1700 гривен, а в одному вже до 3400 гривен.

Про це 24 січня під час прес-конференції повідомила начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

«Впродовж 22-23 січня до поліції надійшли повідомлення про чотири факти розпилення сльозогінного газу у навчальних закладах області. Зокрема, один такий випадок трапився в школі у с. Вербки Павлоградського району та три – у школах Дніпра. За двома фактами проводилася евакуація з приміщень та запрошувалися фахівці для визначення наявності шкідливих речовин у повітрі. У випадку, що трапився у НВК № 122, чотирьох дітей було госпіталізовано. На сьогодні одна дівчинка залишається у лікарні, ще три – на амбулаторному лікуванні», – розповіла начальник відділу ювенальної превенції.

За словами поліцейської, за всіма фактами проводилася перевірка. Стосовно батьків неповнолітніх, які скоїли дане правопорушення, складено адміністративні прокололи за статтею 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«За трьома фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 184 КУпАП, якою передбачена відповідальність у розмірі штрафу до 1700 гривен, а за одним – за частиною третьої цієї ж статті. В останньому випадку розмір штрафу вже сягає до 3400 гривен. Коли ви купуєте своїй дитині газовий балончик, як засіб самозахисту від собак, – як то було пояснено батьками одного хлопця, -то будь ласка, навчіть дитину правильно використовувати його у надзвичайних ситуаціях. І ще раз поясніть, що пустощі з цим предметом небезпечні для оточуючих і затратні для самої родини», – наголосила Ганна Карпеченкова.