pavlograd.info 24.01.2019 14:31

Каністерапевтичні уроки – такі плани в адміністрації школи №9. Їх проводитимуть для інклюзивних дітей, тобто тих, що мають вади здоров'я. Про це журналісту www.5632.com.ua розповіла директор 9-ї школи Аліса Рябова.

Каністерапія – один з видів лікування і реабілітації людини за допомогою спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців.

В Павлограді 4 собаки невдовзі отримають статус терапевтів. Після того, як кінологи матимуть спеціальні сертифікати, собак зможуть долучати до уроків.

«Необхідний сертифікат про те, що собака абсолютно безпечний для дитини, про те що він не проявляє агресії у стресових ситуаціях», – розповіла кінолог Ольга.

До речі, займатись з собаками-терапевтами можуть не лише діти а й дорослі, яким необхідно покращити свій емоційний фон.

У школі №9 для уроків з залученням собак-терапевтів вже підготували спеціальний тренінговий кабінет. Він створений за підтримки Федерального Уряду Німеччини.

Каністерапія виявляється найбільш ефективним методом для дітей і літніх людей, які часто є найбільш вразливими категоріями в плані соціалізації та емоційного благополуччя. Особливу значимість має каністерапія для категорії дітей з обмеженнями у розвитку, собака дає їм можливість не тільки знайти собі друга, але і справлятися зі своєю недостатністю. Собаки допомагають подолати самотність, знімають психо-емоційне напруження, дають позитивні емоції, і багато, багато іншого.