pavlograd.info 25.01.2018 20:30

У Юр`ївці судили за наркотики уродженця Павлограда. Поліція звинувачувала чоловіка у зберіганні майже 1 кг коноплі. Про обставини справи йдеться у вироку районного суду від 9 січня 2018 року.

Згідно з документом, на лаві підсудних опинився ніде не працюючий і досі законослухніний чоловік. Слідство встановило, що в період часу з червня по листопад 2017 року обвинувачений перебував на околиці села Шандрівка Юр`ївського району – поблизу водоканала «Дніпро-Донбас». Тут він начебто знайшов дикорослу коноплю. Чоловік зірвав усі виявлені ним рослини і відніс додому, аби виготовити із наркотичних рослих канабіс.

Чоловік висушив їх, відокремив листя і верхівки від стебел, подрібнив і, таким чином, виготовив 845,965 гр. наркотичної речовини для власного вжитку. За версією слідства, обвинувачений не мав наміру збувати комусь ці наркотики, а зберігав їх у різних ємкостях. 2 листопада 2017 року в будинку чоловіка поліція провела санкціонований обшук і виявила незаконну «заначку». Чоловікові висунули підозру, а згодом і обвинувачення в незаконному зберіганні наркотиків. 29 грудня прокурор і обвинувачений уклали угоду, згідно з якою останній визнавав свою провину в інкримінованому злочині і погоджувався на запропоноване покарання. На своєму засіданні 9 січня Юрївський районний суд затвердив цей документ. Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 309 КК України і призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Олекса Сурай