pavlograd.info 14.05.2020 12:54

В Украине разгорается энергетическая война: останавливаются блоки АЭС из-за снижения потребления электроэнергии, шахты Западного Донбасса простояли две недели, Министерство энергетики утвердило новый Прогнозный энергетический баланс Украины на 2020 год, в котором предусмотрено уменьшение потребления на 9,5%.

Предчувствуя верную гибель, шахтеры Донбасса обратились к президенту Владимиру Зеленскому, с просьбой спасти угольную отрасль и самих горняков.

В петиции сказано:

“Шановний Президент Володимир Олександрович Зеленський!
… В галузі катастрофа. Шахтарська праця і вся наша енергетична галузь вже не просто в небезпеці, вона ГИНЕ!!! Наші підприємства в простої і незрозуміло коли вийдемо з нього. Наше вугілля добувається нашим потом і кров’ю, але зараз воно нікому не потрібне. Вугілля стільки, що залишається його тільки «їсти». Тисячі людей без роботи і практично без засобів до існування!!! Зупинені всі шахти, майже не працюють теплоелектростанції, які споживають НАШЕ УКРАЇНСЬКЕ ВУГІЛЛЯ. Навіть у державного «Енергоатому» немає коштів на виплату зарплатної плати і купувати паливо. А що з містами буде, що з містами буде? Та не буде наших шахтарських міст!

Вугілля почало накопичуватися на складах ще півроку тому, коли дозволили імпорт російської електроенергії. Це дозволив уряд Гончарука, руками депутата Геруса. Через цих «професіоналів» Росія всю зиму скидала нам в країну свою електроенергію, щоб не зупиняти свої підприємства, щоб годувати своїх людей. А наші підприємства тепер не працюють, і ми залишаємось без шматка хліба. Шахти – банкрути, теплові станції – банкрути, атомні станції – банкрути.

Гончарук нічого хорошого для шахтарів не зробив. Але він винен в тому, що взяв до себе в помічники Геруса, який поставлений на цю посаду, спеціально, щоб шкодити, працючи на свою кишеню. Ця людина – руйнівник і паразит. І за короткий час розвалив все, що міг – ДОКЕРУВАВСЯ! Він дбає за російські інтереси, не за наші.

…У нашій країні найбільші в світі запаси вугілля, ми шахтарі вміємо працювати, годувати наших дружин і дітей !! Купувати електроенергію у Путіна – це злочин проти українського народу. Ми що, даремно воюємо за свою країну ??!

Ми Вас просимо втрутитися і навести лад в паливоенергетичній галузі, нам треба жити годувати свої сім’ї і міста!
…Допоможіть шахтарям! Врятуйте нашу галузь!

Шахтарі ДП “Селидіввугілля”
ВП “Шахта “Котляревська”, ВП “Шахта “1-3 Новогродівська”, ВП “Шахта Україна”, ВП “Шахта Курахівська”.

Запись Украинский уголь остается только есть, – заявляют шахтеры впервые появилась .