pavlograd.info 01.02.2021 20:39

Правительство Украины никак не может сбалансировать рынок электроэнергии. Хотя, в Украине действуют четыре АЭС, 15 энергоблоков, одна из которых, Запорожская, является крупнейшей в Европе.

По количеству энергетических реакторов Украина занимает 10-е место в мире и пятое в Европе. Только тарифы растут, а в зимний период электричество приходится закупать за рубежом.

Уголь в стране есть. Но и угля по какой-то причине не хватает. Лидер НПГУ Михаил Волынец, на своей странице в Facebook,сообщает, что с 1 февраля начат импорт электроэнергии из России:

«Відсьогодні, з 12.00 буде розпочато імпорт електроенергії з Росії. Попри обіцянки влади захистити енергетичну незалежність та безпеку країни, забезпечити роботою власних вугільників та енергетиків, мільярди будуть витрачатися на закупівлю кВт-год з Білорусі та Росії.

Доступ до перетину “Росія-Україна” потужністю 50 МВт на період з 1 по 28 лютого викупило ТОВ “НЕК”, керівництво якого пов’язують з олігархом Дмитром Фірташем. Ще по 100 МВт на весь лютий і додатково на другу його половину придбало ТОВ “Стімекс”.

Лобісти купівлі ресурсу з країни-агресора говорять, що ними рухає бажання створити конкурентний ринок. Проте який сенс у ринку заради ринку?

Ринок передусім має працювати НА людей й ДЛЯ людей. Що скаже президент? Чи запише він відосік щодо позитивних сторін імпорту?», – написал Михаил Волынец.

Запись Украине опять не хватает электроэнергии и мозгов, чтобы сохранить независимость впервые появилась .