pavlograd.info 15.01.2018 17:20

У Тернівці гірник-пенсіонер отримав умовне позбавлення волі за скоєння ДТП, внаслідок якого постраждала дівчинка-пішохід. Чоловік свою провину визнав. Про це йдеться у вироку міського суду від 4 січня 2018 року.

Згідно з оприлюдненим документом, головним фігурантом справи став колишній тернівський шахтар, котрий має інвалідність, сім`янин, батько неповнолітньої дитини. Як встановило слідство, дорожньо-транспортна пригода за його участю сталася 21 жовтня 2017 року приблизно о 12.30 на вулиці Харківській у Тернівці. Чоловік знаходився за кермом власного автомобіля «Kia Sorento», який рухався зі швидкістю близько 90 км/год. з боку вулиці Троїцької в напрямку вулиці Нікітіна.

У цей час в районі будинку №32/1 на дорогу вибігла дівчинка. Вона хотіла перетнути проїжджу частину, але не встигла. Іномарка обвинуваченого вдарила потерпілу передньою частиною. Внаслідок удару дівчинка отримала тяжкі тілесні ушкодження і потрапила до лікарні. На переконання слідства, водій мав можливість уникнути наїзду, якби їхав з безпечною швидкістю. Поліція інкримінувала йому грубе порушення низки пунктів Правил дорожнього руху.

Під час судового розгляду справи водій легковика повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині. Чоловікі розповіві, що одразу після ДТП він викликав на місце пригоди «Швидку допомогу», а потім усіляко допомагав у лікуванні постраждалої дитини. Водій висловив каяття у скоєному і просив суд звільнити його від покарання на підставі п. «в» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році». Втім, отримав відмову у задоволенні цього прохання. На своєму засіданні 4 січня Тернівський міський суд визнав водія легкового автомобіля винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі (умовно) з позбавленням права протягом 2 років керувати транспортними засобами. на строк два роки. У чоловіка є час, аби оскаржити вирок.

Олекса Сурай