pavlograd.info 16.05.2018 16:48

15 травня відбулось урочисте відкриття Меморіальної дошки на честь випускників середньої загальноосвітньої школи №1, які загинули захищаючи суверенітет та цілісність території України у зоні АТО.

42-річний Олександр Гречаний та 47-річний Ігор Власов загинули 29 серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла, в так званому «Зеленому коридорі» на перехресті доріг сіл Перемога з Новокатеринівка.

Указом Президента України 104/2017 від 10.04. 2017року «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку» вони посмертно були нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

На урочистому відкритті були присутні представники влади, громадських організацій, школярі та працівники навчального закладу, рідні, близькі та друзі загиблих чоловіків, а також просто небайдужі городяни.

Міський голова Віталій Тарелкін у своїй промові висловив велику вдячність матерям і жінкам загиблих воїнів-патріотів, які виховали справжніх захисників вітчизни.

«Допоки ми живі – буде жити пам’ять про наших героїв. Власов Ігор та Гречаний Олександр щоденно будуть зустрічати й проводжати поглядом учнів, нагадуючи кожному з нас, що своє життя вони віддали за світле і мирне небо, за радісні шкільні дні» – зазначив мер Тернівки.

Директор школи №1, в свою чергу, висловив свої співчуття рідним загиблих учасників АТО та подякував їм за синів, братів і чоловіків, які захищали кордони нашої держави.

Після цього присутні поклали квіти біля Меморіальної дошки.

Нагадаємо, що у бойових діях в зоні антитерористичної операції на Сході України брали участь 233 тернівчанина. Двоє з них мають інвалідність у результаті отриманих поранень. Шестеро – загинули.