pavlograd.info 08.02.2019 12:47

7 лютого в Амур-Нижньодніпровському суді міста Дніпра продовжили розгляд справи Валентина Земцова, якого обвинувачують у подвійному вбивстві. Цього дня в суді мав відбутися допит експертів, які проводили трасо логічну та психолого-психіатричну експертизи у справі.

Всі троє експертів прибули на засідання, яке мало розпочатися о 15.00. Але у зв’язку з затримкою конвою, який мав доставити обвинуваченого, початок розгляду справи довелося відкласти. Експерти психіатр і психолог заявили, що через невідкладну роботу не мають змоги чекати початку засідання.

Тому сьогодні в суді допитали тільки експерта-трасолога Романа Панченка, який проводив експертизу ушкодження тканини, яке виявили на задній поверхні лівої холоші штанів підсудного, що були на ньому в момент скоєння злочину.

Судді та адвокати обвинуваченого поставили фахівцю ряд питань щодо методики і методів проведення дослідження та наданого ним висновку. Експерт заявив, що пошкодження тканини, яке він досліджував, не могло бути завдане ножем, оскільки колото-різані ушкодження мають іншу специфіку. А також підтвердив, що з’ясувати, чи зроблене це ушкодження шматком скла можливо тільки за наявності конкретного уламка.

Незважаючи на заперечення захисту, суд наполіг на необхідності повторного виклику для допиту психолога та психіатра, які проводили комплексну психолого-психіатричну експертизу Земцова.

В засіданні оголосили перерву до 15.30 25 лютого для повторного виклику експертів.

Захист Земцова також повідомив про намір подати клопотання про проведення допиту психолога та психіатра в закритому режимі, без присутності ЗМІ, які висвітлюють процес.