pavlograd.info 16.05.2018 16:48

Павлоградці продовжують злісно порушувати правила дорожнього руху. Так, з початку року співробітники сектору реагування патрульної поліції склали більше 3200 адміністративних протоколів за порушення правил ПДР. Про це повідомили у прес-службі Павлоградського відділу поліції.

Правоохоронці зазначили, що найпоширенішими порушеннями ПДР є перевищення встановлених обмежень швидкості руху та проїзд на заборонний сигнал. Зокрема, таких випадків в цьому році було 817.

Також не менш розповсюдженими є експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах. Таких порушень було 797.

Крім того, з початку року поліцейські виявили 420 фактів порушень правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин, 316 – керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

72 випадки – керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. І ще 177 – це інші порушення правил дорожнього руху.

Найменш поширеними порушеннями ПДР є порушення правил руху через залізничні переїзди – 14, порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів – 11, а також залишення місця дорожньо-транспортної пригоди – 9.

Загалом з початку 2018 року співробітники сектору реагування патрульної поліції Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області за різні адміністративні правопорушення склали 3217 адміністративних протоколів.