pavlograd.info 03.05.2018 21:53

В місті планують збільшити тарифи на окремі види ритуальних послуг. Про це повідомили у відділі з економічних питань Павлоградської міської ради.

«Діючі тарифи були розраховані у 2016 році. Наразі вони потребують перегляду. Це пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати, збільшення цін на матеріали, ПММ та з інших причин», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в лютому поточного року КП «Спеціалізована Агенція Ритуал» надало на розгляд виконавчому комітету відповідний пакет документів з розрахунками.

Після проведеного перерахунку тарифів на необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг, керівництво підприємства за рахунок рентабельності зменшило попередньо-запропоновані тарифи на 6%.

Зокрема, копання могили розміром 1,6 м коштуватиме 770 грн (раніше – 623 грн), а 2 м -1100 грн (раніше – 890 грн).

За оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання павлоградцям доведеться заплатити 16,70 грн (раніше – 15,35 грн). Вартість оформлення свідоцтва про поховання залишиться без змін – 12,30 грн.

Що стосується поховання та підпоховання урни з прахом померлих у землю, ця ритуальна послуга обійдеться у 206 грн (раніше – 166 грн).

Наразі проект рішення про встановлення тарифів наданий на розгляд до територіального відділення Антимонопольного комітету.

Після отримання відповіді проект рішення буде винесено на чергове засідання виконавчого комітету.