pavlograd.info 16.05.2018 16:48

Вчора, 15 травня, в Павлоградському міськрайонному суді мало відбутись перше слухання у справі бойовика «ДНР», бразильця Рафаеля Лусваргі. Проте на засідання з’явилися не всі учасники кримінального провадження.

В зал суду не прийшов захисник обвинувачуваного Валентин Рибін, посилаючись на те, що в цей день він приймає участь у іншому судовому засіданні (дата якого була призначена раніше) за обвинуваченням особи, що тримається під вартою.

Однак прокурор висловив свою думку з цього приводу.

«Захисник обов’язково повинен бути присутнім на судових засіданнях з моменту набуття підозрюваним особового статусу. Але, щоб не порушувати права обвинувачуваного на захист, потрібно відкласти судове засідання і вжити всіх заходів для належного попередження усіх учасників кримінального провадження та вчасного повідомлення їх про дату та місце наступного судового засідання.

А також, враховуючи те, що захисник не з’являється на судове засідання вже вдруге, прошу суд на наступному засіданні перевірити поважність причин його відсутності», – заявив прокурор відділу прокуратури м. Києва Ігор Вовк.

Тож, суд відклав судове засідання ще майже на місяць і призначив його на 12 червня.

«Ми очікували, що сьогодні захисник Лусваргі знову не з’явиться. Але, якщо ці дії будуть систематичними, то ми будемо вимушені просити суд прийняти відповідне рішення щодо притягнення захисника Рибіна В. до дисциплінарної відповідальності.

В такому разі Лусваргі повинен буде вибрати іншого адвоката або його призначить суд», – прокоментував журналістам прокурор.

Нагадаємо, Рафаель Маркус Лусваргі обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.258-3 – участь в терористичній організації та ч.2 ст.260 – участь в незаконних збройних формуваннях на Донбасі (на боці проросійських бойовиків).

Тижнем раніше, на підготовчому засіданні головуюча суддя Наталя Самоткан зробила самовідвід. За розподілом новим головуючим суддею колегії суддів був призначений Сергій Тимченко.

На тому ж засіданні Рафаелю Лусваргі був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Кріста Офенбах