pavlograd.info 16.02.2018 01:18

У правоохоронців є всі підстави припускати, що двоє чоловіків протягом останнього часу встигли скоїти ряд крадіжок з автомобілів на території міста, повідомляють в прес-службі поліції.

Допоміг затримати злодіїв павлоградець, який 13 лютого повідомив до поліції, що невідомі намагалися викрасти колеса та акумулятор з його автомобіля, припаркованого біля будинку. Він став переслідувати одного із крадіїв, в телефонному режимі орієнтуючи правоохоронців про свої дії.

Працівникам сектору реагування патрульної поліції Павлограда вдалося затримати одного з крадіїв. Також вони виявили транспортний засіб затриманого з інструментами для крадіжок колес та цеглинами. Злодій розповів, як знімав колеса, навіть якщо автівка мала сигналізацію, а також повідомив, де шукати свого спільника.

За адресою, де міг переховуватися другий чоловік, з дозволу господаря домоволодіння було проведено огляд. І хоча автомобільного крадія там не було, правоохоронці виявили та вилучили 5 паперових згортків з порошкоподібною речовиною бурого кольору, схожою на прекурсор для виготовлення наркотичних засобів – червоний фосфор. Вилучене направлено на експертизу. Стосовно власника будинку відкрито кримінальне провадження за ст. 311 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Наступні декілька годин пошуків дали можливість співробітникам карного розшуку затримати другого підозрюваного у крадіжках. Під час поверхневого огляду його речей вони виявили сліп-пакет з кристалічною речовиною жовтого кольору, схожою на наркотичний засіб “метамфетамін”.

Обох чоловіків доставили до Павлоградського відділу поліції. За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 185, ст. 309 Кримінального кодексу України.