pavlograd.info 17.01.2019 14:33

8 тисяч гривень мешканець Павлограда пообіцяв посадовцю місцевого підрозділу поліції за звільнення від кримінальної відповідальності свого брата. На передачі хабара чоловіка затримали правоохоронці.

Про це повідомляють в Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт заступника начальника відділу кримінальної поліції Павлоградського ВП ГУНП області. Капітан поліції повідомив, що йому пропонують надання неправомірної вигоди.

Мешканець Павлограда, брат якого підозрюється у вчиненні хуліганських дій, звернувся до поліцейського з проханням «зам’яти» справу за винагороду у розмірі 8 тисяч гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим відділом поліції Павлограда, під процесуальним керівництвом прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ст.369 КК України.

Наступного разу фігурант прийшов до поліцейського відділку з частиною від обіцяної суми – 6 тисяч гривень, які передав посадовцю поліції у службовому кабінеті. Відразу після «оборудки» хабародавець був затриманий.

Предмет злочину вилучено. Готується оголошення підозри затриманій особі. За спробу втягнути поліцейського до корупційних дій, чоловік може потрапити за грати. Остаточне рішення прийме суд.