pavlograd.info 29.01.2018 14:43

З них до суду направили лише 25 кримінальних проваджень, повідомив начальник відділу кримінальної поліції Роман Сириця.

За минулий рік у Павлограді зареєстрували 309 фактів крадіжки кабелів. З них до суду направили всього 25 кримінальних проваджень, по яким встановлено особу злочинця та оголошено про підозру.

Проте усі ці підозрювані не були поміщені в слідчий ізолятор у зв’язку з тим, що законодавством не передбачено тримання під вартою за вчинення даного злочину.

«Вимушені відпускати цих громадян через те, що ч.1 ст. 185 КК України не тяжка. Вони нам всім відомо. Практично одні й ті ж. Лише деколи з’являються нові особи», – розповідає підполковник поліції.

Крім того, у 2017 році через нестачу суми матеріального збитку закрили 166 кримінальних проваджень. Це ті випадки, коли злочинці викрадали по метру кабелю.

«Де-факто збиток усім, а де-юре вимушені закривати кримінальне провадження», – наголосив заступник начальника Павлоградського відділу поліції Олександр Барашев.

Як повідомив начальник відділу кримінальної поліції, складнощі з притягненням до відповідальності таких злочинців пов’язані з великою кількістю експертиз, які призначають при розслідуванні даних крадіжок.

«Призначають експертизи, як при вбивстві», – зазначив Роман Сириця.

Він також додав, що цього року вже зареєстровано 13 фактів крадіжок кабелів. З них за 5 – встановлені особи. Вони були затримані «на гарячому», проте їх також відпустили. Оголошено про підозру лише одній особі.