pavlograd.info 09.01.2019 18:44

Рятувальники та комунальники Дніпропетровщини продовжують допомагати мешканцям, які стали заручниками негоди. Лише за останню добу в області зі снігового полону визволили 17 транспортних засобів та врятували 24 людини. Про це повідомили в прес-службі ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області.

Що стосується Павлограда, то за останню добу місцевим рятувальникам не довелося виїжджати, щоб когось визволяти зі снігового полону. Але надзвичайники та їх техніка готові прийти на допомогу павлоградцям у будь-який момент.

До того ж, наразі на проїжджій частині та на дорогах інших категорій Павлограда працюють 8 одиниць спеціалізованої комунальної техніки та 14 працівників КП «Затишне місто».

«За ці два дні було витрачено 170 тонн посипального матеріалу. Поки що трішки ми не встигаємо доходити до периферії. Наприклад, до таких вулиць, як вул. Попова, Сонячна, Тиха, кінець вул. Калініна (там де зупинка) на Соснівці. Ми доходимо до автобусних зупинок та розвертаємо техніку, повертаємося. Бо зупинок в місті 117 – ми не встигаємо. Не всі зупинки наразі розчищені, а люди жаліються. Тож просимо павлоградців поставитися до ситуації з розумінням, не гніватися і не ображатися на нас. Бо є спеціальна схема розчистки та посипки доріг. Є першочерговість розчистки основних, головних доріг. Ми не можемо цю систему поламати. Однак ми працюємо, дійдемо і до найвіддаленіших вулиць. Тим більше нам допомагають усі міські служби, зокрема ДСНС, водоканал, ПЖС, тепломережі. Допомагають, навіть, підрядники, які кладуть асфальт та ремонтують дороги – грейдерами розчищають сніг.

В першу чергу ми розчистили та посипали дороги біля реанімацій та приймальних відділень районної та міських лікарень, пологового будинку», – розповів кореспондентові директор КП «Затишне місто» Василь Коріневський.

Протягом доби в Павлограді загалом розчищено (деякі вулиці по кілька разів) вже близько 500 кілометрів доріг.

Загальна протяжність міських доріг усіх категорій (асфальтовані, насипані, ґрунтові, щебеневі, шлакові) складає 367 кілометрів.

За повідомленням директора КП, у підприємства є все для виконання снігоприбиральних та дорожніх робіт – посипні матеріали, ПММ. На постійному цілодобовому чергуванні знаходиться 5 одиниць комунальної спецтехніки.