pavlograd.info 21.11.2018 18:43

Народні депутати відмовились скасувати прийняття закону про «євробляхи». Не підтримали вони й скасування пов’язаних змін до Митного кодексу. Не зважаючи на це, у Павлограді вирішили припинити акцію протесту.

"Депутати нас не почули. Але ми все одно сподіваємося, що Президент накладе вето на нові зміни в законодавстві.

Ми не хочемо викликатидискомфорт та гнів у водіїв, громадськості. Тому й припиняємо свою акцію протесту.

Будемо діяти іншими методами", – розповів Дмитро, заступник ГО "АвтоЄвроСила Павлоград".

Наразі майже всі водії роз'їхалися по домівках.

Як повідомили в Павлоградському відділі поліції, під час акції протесту жодних порушень громадського порядку зафіксовано не було. Дорожній рух не перекривали.

Не сталося й жодного ДТП на місці проведення акції.

Нагадаємо, що акція протесту розпочалася вчора вранці. Власники авто з іноземною реєстрацією частково обмежили рух по трасі «Знаменка-Луганськ-Ізварине», на виїзді з Павлограда в сторону Дніпра.

Вчора вранці на акцію приїхали близько 100 машин на «євробляхах», в кінці ж робочого дня їх залишилось не більше 50-ти – частина водіїв роз'їхалися по справах. Сьогодні вранці їх було близько 10.

Мітингуючі вимагали скасувати норми законопроектів №8487 і №8488.

Законопроект №8487 вводить нові акцизи на розмитнення автомобілів (в розрахунку вартості акцизу враховується коефіцієнт віку авто).

А законопроект №8488 включає в себе обмеження на кількість автомобілів, які можна ввозити на митну територію України без грошового забезпечення. Також посилюється відповідальність за порушення митних правил.