pavlograd.info 28.04.2018 20:27

28 квітня Україна разом з усім світом відзначає День охорони праці. Вчора й у Павлограді відбулась урочистість, присвячена цьому святу, повідомляють в міськраді.

Протягом березня — квітня в нашому місті провели ХІ щорічний огляд-конкурс стану охорони праці на підприємствах. За результатами конкурсу визначили підприємства, організації та установи, які досягли успіхів в сфері охорони праці, створенні умов праці у відповідності до вимог нормативно-правових актів. На урочистому їх нагородили грамотами та подарунками.

За відповідальне ставлення до питань охорони праці, професіоналізм та з нагоди свята подяками міського голови нагороджені фахівці служб з охорони праці промислових, комунальних підприємств, закладів освіти.

Тема цьогорічного свята – «Охорона праці: молоді працівники особливо вразливі». Вона покликана сприянню безпечному переходу з дитинства у доросле життя в нешкідливих для здоров’я умовах.

Щоб молоді люди знали про ризики, їх знайомство з небезпечними виробничими факторами, а також з правами працівників повинно починатися ще в школі і продовжуватися в рамках професійної підготовки.

Тому в рамках Всесвітнього Дня охорони праці традиційно, як і по всій країні, серед учнів закладів освіти міста проведено щорічний конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Незважаючи на складність вибору кращих серед значної кількості конкурсних робіт, неупереджене журі шляхом відкритого голосування визначило переможців, вибравши 16 кращих робіт із 86. Ними стали учні загальноосвітніх шкіл № 5, 11, 17, 18, 20.