pavlograd.info 08.02.2019 12:47

У лікувальних закладах Павлограда розпочався тижневик до Дня боротьби з онкозахворюваннями. Містян запрошують звернутися до сімейного лікаря і пройти диспансерний огляд, а у разі необхідності – консультацію у вузькопрофільних фахівців. Про це розповіла начальник відділу охорони здоров'я Олена Герасименко.

Найбільш поширеними онкозахворювання серед дорослого населення є злоякісні новоутворення шкіри, дихальної системи, пухлини шлунково-кишкового тракту, молочних залоз, репродуктивної системи.

Медики кажуть, що онкозахворювання на ранній стадії майже не мають симптомів. Але для цього й існує система профілактичних оглядів, коли щорічно людина звертається до свого лікаря та проходить низку базових обстежень – рентген, гастроскопія, огляд спеціалістом, лабораторний контроль. Такого мінімального набору у більшості випадків достатньо для того, щоб виявити найбільш поширені види пухлин.

Приєднатись до Тижневика боротьби з онкологією можна в сімейних амбулаторіях або Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

За призначенням сімейного лікаря базові аналізи для пацієнтів будуть безкоштовними, розповіла директор Центру первинки Олена Дуднікова.

На сьогодні в Павлограді існує проблема з лікарем онкологом. Штатного лікаря Павлоград не має, а тому запрошують лікаря з Дніпра, аби він один раз на тиждень проводив прийом павлоградців.

Довідка: Тижневик боротьби з онкологією присвячений Всесвітньому дню боротьби проти раку, що відзначається у всьому світі 4 лютого.