pavlograd.info 25.04.2018 19:58

Учора рятувальники провели тактико – спеціальні навчання на об’єкті з масовим перебуванням людей – в комунальній бюджетній установі «Міський культурно–дозвільницький центр». Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

За тактичним задумом, умовна пожежа виникла під час вистави на сцені закладу, внаслідок короткого замкнення електромережі з подальшим розповсюдженням вогню в глядацьку залу.

Під час пожежі в залі перебувало 50 чоловік. Умовне займання виявила адміністрація центру, про що одразу сповістила пожежно-рятувальну службу, негайно розпочала першочергові заходи по евакуації людей та зустрічі рятувальників.

До місця пожежі оперативно прибуло два відділення рятувальників на пожежних автоцистернах і одне відділення на автодрабині.

При проведенні попередньої розвідки вогнеборцями було прийнято рішення про необхідність залучення додаткових сил та засобів. На місце події прибуло ще два відділення на пожежних автоцистернах і одне на аварійно-рятувальному автомобілі.

В той час на місце події прибули карета Павлоградської станції екстреної медичної допомоги, екіпаж поліції, представники газової служби та енергослужби.

Відділення аварійно-рятувального автомобілю у складі ланки газодимозахисної служби було задіяно для пошуку постраждалого, якого виявили в глядацькій залі. Чоловіка евакуювали і передали медичним працівникам.

Загальна площа пожежі склала близько 150 метрів квадратних. Пожежу було локалізовано за 25 хвилин і повністю ліквідовано через 50 хвилин.

«Особовий склад діяв чітко та злагоджено, завдяки чому умовна пожежа була швидко ліквідована. Залучені служби впоралися на оцінку «добре», – прокоментував начальник Павлоградського міськрайонного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.