pavlograd.info 05.12.2017 18:45

В Павлограді зареєстрували найвищий в області рівень захворюваності на грип на ГРВІ. Через це призупинили навчальння в окремих класах та загальноосвітніх школах.

Про це повідомляє ДУ «Дніпропетровський ОЛЦ МОЗ України».

За даними епідеміологічного моніторингу, в області захворюваність на гострі респіраторні інфекціями знаходиться на сезонному рівні та розцінюється як передепідемічна. Минулого тижня до лікувально-профілактичних закладів звернулося понад 16 тисяч осіб. Показник захворюваності нижче епідемічного порогу. Разом з тим, на 2-х адміністративних територіях відмічається перевищення епідемічного порогу, серед них і Павлоград.

У зв’язку з високим рівнем захворюваності тимчасово призупинилинавчально-виховний процес серед учнів окремих класів та загальноосвітніх шкіл Дніпра Павлограда, Кривого Рогу, Новомосковська.

В загальній структурі захворілих питома вага дітей складає 72,7%. Серед дітей віком 0-17 років захворюваність на гострі респіраторні інфекції та грип зросла на 10,3% (за рахунок дітей 5-17 років) і складає понад 12 тисяч випадків.

У порівнянні з попереднім тижнем загальна кількість госпіталізованих осіб дещо знизилася. Всього за звітній тиждень по області госпіталізовано 453 особи (2,7% від захворілих).

Летальних випадків через ускладнення від грипу не зареєстровано.

За даними вірусологічного моніторингу, циркуляції вірусів грипу на території області не виявлено.