pavlograd.info 28.11.2018 21:56

Вже одинадцять років в Павлограді працює Центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи та іншими фізичними та розумовими вадами. Тільки в цьому році там пройшли курс відновного лікування 83 дитини.

Про це розповіла лікар-педіатр АЗПСМ №7 КНП «ЦПМСД м. Павлоград» Тетяна Юріївна Нестеренко.

"Діти-інваліди міста мають змогу отримати 2-3 курси відновного лікування в умовах Центру.

За десять місяців 2018 року 83 дитини з обмеженими фізичними можливостями пройшли курс відновного лікування, серед яких одна дитина віком до одного року та п'ятнадцять дітей віком з одного до трьох років.

Реабілітаційні заходи дають змогу покращити фізичне здоров’я, підвищити самооцінку, сформувати активну життєву позицію, розвинути самостійність та життєздатність, розширити кругозір, розвинути пам'ять, увагу, значно підвищити мовленнєву активність", – зазначила спеціаліст.

За її словами, в практику роботи Центру постійно впроваджуються нові методики, які використовуються при проведенні реабілітаційного лікування, також проводиться навчання батьків. Використання обладнання в процесі реабілітації дає хороший терапевтичний ефект, тому що є доволі специфічним діючим на організм стимулом і істотно впливає на якість життя хворої дитини.