pavlograd.info 06.08.2018 18:15

У лікарнях Дніпропетровщини, в тому числі й Павлограда, працюють Школи відповідального батьківства. Пройти курси підготовки до пологів там можна безкоштовно. Про це повідомила головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Рибка.

«Майбутні матусі часто думають: пройти курси, на яких розкажуть про підготовку до народження дитини, пологи, грудне вигодовування, можна тільки платно. Проте у пологових стаціонарах області працюють понад 20 Шкіл відповідального батьківства. Отримати інформацію та корисні поради від лікарів там можна безкоштовно», – розповіла Олена Рибка.

Заняття проводять досвідчені лікарі: гінекологи, дерматовенерологи, неонатологи. Консультують і психологи. Під час курсів можна дізнатися про партнерські пологи, правильне дихання для полегшення болю у породіллі, догляд за немовлям, грудне вигодовування.

«Дізнатися, де працюють школи, можна у свого лікаря, – додала Олена Рибка. – Кожна з них має розклад занять. Можна відвідати всі або обрати тільки цікаві для себе теми».

У середньому навчальний цикл у Школах відповідального батьківства – два тижні.