pavlograd.info 30.01.2019 14:18

Завтра, 31 січня, дніпряни вийдуть на акцію, аби нагадати міжнародним режисерам про Олега Сенцова та інших політв’язнів Кремля. Про це повідомляє Дніпроград з посиланням на публічну сторінку заходу у Facebook.

31 січня в Дніпропетровської філармонії відбудеться відкриття 10-го фестивалю документальних фільмів «Міжнародна кіноасамблея на Дніпрі-2019».
Організатором заходу виступає саме представництво російської церкви, а кінофест намагаються подати як «соціальний проект» одного із місцевих нардепів, представника партії «Відродження» Андрія Шипка.

Можна впевнено робити припущення про наповнення майбутнього фестивалю, що має розпочатися 31 січня у Дніпровській філармонії імені Когана, ідеями “руського міра” та “канінчного московського православ’я”.

Ми не допустимо, щоб РФ використовувала Кіноасамблею як популяризацію ідей “русского мира”. Скажемо “ні” російській пропаганді”, – закликають організатори.

“Організатор проекту – протоієрей Свято-Троїцького кафедрального собору Ігор Собко неодноразово позиціонував себе як прихильника ідеології “русского мира”, яку намагався розповсюджувати під час минулих кінофестивалів шляхом демонстрації заангажованих проросійських документальних фільмів. Ми не допустимо, щоб РФ використовувала Кіноасамблею як популяризацію ідей “русского мира”. Скажемо “ні” російській пропаганді”, – закликають організатори.

Тому під стіни будівлі вийдуть небайдужі дніпряни, аби міжнародній режисерській спільноті про українського режисера Олега Сенцова, який майже 5 років є незаконно ув’язнений у РФ. Також присутні згадають інших бранців та нещодавно взятих у полон українських моряків.

Акція стартує о 18:40 за адресою вулиця Воскресенська, 6.

Запись У Дніпрі московські релігійники відкривають кінофестиваль: містяни вийдуть на акцію протесту впервые появилась .