pavlograd.info 06.02.2019 16:34

На спільному засіданні депутатських комісій депутат міської ради Ганна Третяк запропонувала колегам прийняти рішення, щоб на День українського добровольця (14 березня) та на День захисника України (14 жовтня), а також День пам'яті Героїв Крут (29 січня) вивішувати на центральний флагшток на Алеї слави біля міськвиконкому поруч із державним стягом червоно-чорний прапор.

Це був революційний прапор Організації українських націоналістів (революційної). У часи незалежної України червоно-чорні прапори використовує низка націоналістичних організацій і партій, серед яких Конгрес українських націоналістів і Правий сектор (колишня УНА-УНСО). Цей прапор був і на Майдані в 2014 році, і в Іловайську, і в інших гарячих точках ООС (АТО).

"Саме ці кольори прапори використовувати українці під час визвольної боротьби в минулому столітті. За увесь час боротьби українського народу саме добровольці використали жовто-блакитний прапор як символ української держави, і червоно-чорний, як символ боротьби. Я прошу вас наважитися на цей крок та підтримати нашу пропозицію. Таким чином показати, що Схід та Захід об'єднуються разом в боротьбі за Україну, нашу волю і свободу. Такий прапор вже вивішують на свята біля обладміністрації у Львові', – каже депутат.

Більшість депутатів міськради цю пропозицію підтримали, деякі навіть запропонували вивішувати червоно-чорний прапор не лише на три запропоновані дні, а й на інші державні свята, зокрема День незалежності України. Але були й такі, хто вважає, що на День незалежності цей прапор поруч із державним стягом не потрібен.

Остаточне рішення депутати прийматимуть на сесії міської ради.

Кріста Офенбах