pavlograd.info 03.11.2017 05:01

Незабаром у ЦНАПах області з’явиться нова послуга – безкоштовна консультація юриста. Дніпропетровщина стане першою областю України, де стартує така практика. Про це стало відомо під час семінару в Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування.

Безкоштовні правові консультації можна буде отримати у кожній об’єднаній громаді. Їх надаватимуть бюро правової допомоги, які створять у ЦНАПах. Нині такі осередки працюють лише у районах та в окремих містах області – у Дніпрі, Кривому Розі, Павлограді, Нікополі й Кам’янському.

«Все більше мешканців громад потребують консультації з правових питань – скласти заяву чи інший документ. Сьогодні людині необхідно вирушати за такими послугами до райцентру – незабаром їх можна буде безкоштовно отримати в громаді», – зазначила директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

Учасники семінару зійшлися на тому, що для мешканців громад буде зручнішим отримувати і соціальну, і правову допомогу в одному місці – у ЦНАПах.

«Прагнемо поєднати зусилля ЦНАПів та бюро правової допомоги, щоб допомогти людям швидше вирішувати свої питання», – сказала директор Регіонального центру з надання правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба.

У семінарі взяли участь близько півсотні голів ОТГ та їхніх заступників, фахівців соціальних та юридичних служб громад, представники департаменту соцзахисту населення ДніпроОДА, директори Регіонального та місцевих центрів безоплатної правової допомоги населенню.